младежи

Предстои онлайн среща на GIFT

Ново начало
снимка: ooceey, Pixabay

Global Innovation Field Trip кани млади иноватори на 14-15 януари 2023: С организизрането на младежки панелни дискусии и сесии за професионално развитие, GIFT продължава да се развива, намирайки нови начини да бъдат представяни младите предприемачи.

Новите тенденции в поведението на младежите

people
снимка: Wendy Wei, pexels.com

Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуална собственост и базата данни за осиротели произведения проведе общоевропейско проучване сред младежите на възраст между 15 и 24 години относно техните възприятия и поведение към фалшиви стоки. Проучването цели да хвърли светлина върху последните тенденции в използването на законни и незаконни онлайн източници. То разглежда двете страни на нарушаване правата на интелектуалната собственост: тенденциите при младите хора, които купуват фалшифицирани стоки, и достъпа до пиратско съдържание.

„Арт старт“ представя млади художници на сцената на съвременното изкуство

галерия
снимка: © Iliyan Ruzhin Гьоте-институт България

Кои са младите художници, които ще следим тази година

За шеста поредна година галерия „Кредо бонум“ и Гьоте институт представят проекта „Арт старт“, с който представят млади художници на сцената на съвременното изкуство, които да следим през 2022 година, предаде БНР. Поканата към тези млади автори позволява да видим и непознати художници, събрани в една изложба, а на тях самите – да бъдат канени в различни секции и да бъдат забелязани. Авторите в този проект са до 35-годишни.

Фотографски конкурс на Световната организация за интелектуална собственост

Чрез КОНКУРСА, Световната организация за интелектуална собственост има за цел да популяризира креативността на коренното население и младежите от местни общности, както и да повиши тяхната осведоменост за това как авторските права могат да бъдат използвани за защита на тяхното творчество. Темата на обявения фотографски конкурс е „Изменение на климата и действия за климата: Майката Земя през нашите обективи“.