Конкурс за наградите на ECTA

Writing
снимка: janeb13, Pixabay

Предстои годишният конкурс за наградите на ECTA (European Communities Trade Mark Association). В него могат да участват студенти със специалности в сферата на интелектуалната собственост, както и професионалисти, работещи в тази област.

Желаещите могат да изпратят статия или есе на тема значение на развитието на законодателството в ЕС в областта на марките, дизайна, авторското право или географските означения. Победителите ще получат парична сума от 2000 евро за първа награда в категорията на студентите, 3000 евро за първа награда в категорията на професионалистите, и съответно 1000 евро и 500 евро за класиралите се на второ и трето място в двете категории.

Отличените получават възможност техните разработки да бъдат публикувани на уеб сайта на Асоциацията, както и 18-месечно членство в ECTA. Спечелилите първа награда ще бъдат поканени на годишната конференция на ECTA в Прага (28 юни – 1 юли 2023 г.), където ще бъдат наградени от президента на ECTA.

За повече информация за участие в конкурса, вижте линка на сайта на ECTA: ТУК. Материалите се изпращат на е-mail: ecta@ecta.org до 28 февруари 2023 г. Всички предложения ще бъдат оценени от Комитета по професионалните въпроси на ECTA, със съдействието и на други комитети, и под надзора на Борда на директорите. 

Източник:
https://www.bpo.bg/
Върни се към IP в новините