Спорове в областта на природните науки: семинар

Dinosaur skeleton
снимка: papannon, Pixabay

Патентно ведомство на Република България информира за предстоящ семинар, организиран от Центъра за арбитраж и медиация на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) на тема „Алтернативно разрешаване на спорове в областта на природните науки“, който ще се проведе на 29 ноември 2022 г. от 14:00 до 16.00 ч., Женева, хибриден формат.

Семинарът ще включва експертни панелни дискусии относно програми за лицензиране и как методите за алтернативно разрешаване на спорове се използват от страните за договаряне на споразумения и разрешаване на спорове в областта на природните науки. Това ще включва новата опция за посредничество на СОИС, която се стреми да подпомага компаниите при договаряне на споразумения, свързани с трансфер на технологии, лицензиране, производство, доставка и разпространение на медицински продукти като ваксини, тестове и терапии.

На семинара ще бъде представена и нова публикация на СОИС, предоставяща практически насоки относно алтернативно разрешаване на спорове за управление и разрешаване на спорове в областта на природните науки.

Програма и линк за регистрация: https://www.wipo.int/amc/en/events/workshops/2022/lifesciences/index.html

Източник:
https://www.bpo.bg/
Върни се към IP в новините