euipo

Приборите Солинген и стъклото от Мурано ще станат защитени продукти в ЕС заедно с още други 800

pic
снимка: image: Dan Hadar, Unsplash

Страните членки от Европейския съюз и Европейският парламент постигнаха споразумение за защита на традиционните занаяти и промишлени продукти, с произход от общността, вариращи от муранско стъкло до прибори за хранене "Солинген", чрез нов механизъм, насочен към насърчаване на местните общности и борба с фалшификатите, предаде Ройтерс.

Помощ за закрила на ИС

Евро касичка
снимка: Alexas_Fotos

Mалките и средните предприятия могат да получат безвъзмездна помощ за закрила на интелектуална собственост през 2023 г., обяви Патентното ведомство.

Ваучерите през тази година ще покриват до 90 на сто от разходите и почти всички дейности, които МСП трябва да извършат в процеса по придобиване на закрила за тяхната интелектуална собственост, като максималната сума за възстановяване достига 1500 евро.

Кратки филми за индустриалната собственост

Спасително съоръжение
снимка: ds_30

Патентното ведомство на Република България, в сътрудничество със Службата на ЕС за интелектуална собственост, EUIPO, изготви и представи поредица от видеофилми на теми, свързани със закрилата на обекти на индустриалната собственост и ползването на електронните услуги – заявяване на марки и промишлени дизайни.