Млади български изпълнители ще създадат първия NFT сингъл

nft
foto: Riki32, pixabay

Шестнадесет млади български изпълнители ще създадат първия NFT сингъл в рамките на програмата "Музикален Акселератор 2022". Програмата е организирана от RockSchool и е подкрепена от програма "Култура" на Столичната община и Nexo. Участниците, избрани по програмата, ще се обучават в рамките на проекта, за да получат знания и умения за успешна кариера на музикалната сцена.

Това е второто издание на "Музикален Акселератор".

За първи път той се проведе през 2021 г., когато събра над 80 кандидатури от български групи и индивидуални изпълнители. Благодарение на програмата, най-обещаващите 12 таланти създадоха и промотираха авторските си песни, които достигнаха до онлайн аудитория от над 50 хиляди души. Освен възможността да популяризират таланта си и своята авторска музика, тази година изпълнителите ще получат допълнителна награда - ще създадат първия български NFT сингъл в аудио и видео формат, благодарение на финансовата и инженерна помощ от страна на Nexo.

Какво отличава образователната програма „Музикален Акселератор" и как подпомага младите музикални таланти:

  • Осигуряване на пълна аудио продукция, включваща запис в професионално студио, миксинг, мастъринг, помощ с композиция и аранжимент и работа със студийни музиканти
  • Създаване на продукция на студиен видео клип към записаната песен, включваща видео заснемане и видео монтаж
  • Орагнизиране на обучителен семинар за бизнес умения и популяризиране на музика в дигитална среда
  • Менторски сесии с опитни музиканти и утвърдени професионалисти в индустрията
  • Създаване на първия български NFT сингъл – както с видео, така и аудио съдържание

NFT е съкращение от Non-Fungible Token (незаменим токен). Незаменимите токени (NFT) са дигитален сертификат за (интелектуална) собственост, базиран на блокчейн мрежата на Етериум. Всяко NFT е уникално, не може да бъде репликирано или променяно. Технологията е всеобхватна и може да бъде използвана за удостоверяване на собственост върху почти всичко – от произведения на дигиталното изкуство, през видеоклипове и филми, дигитални аудио файлове през потребителски стоки (дрехи, обувки, часавници, аксесоари) до недвижимо имущество (къщи и апартаменти).

Водещата институция за дигитални активи Nexo подкрепя „Музикален Акселератор" и младите български музикални таланти с финансова и инженерна помощ. Благодарение на компанията финалистите на програмата ще създадат първия български NFT сингъл както във видео, така и в аудио формат с цел допълнително поощряване и популяризиране творчеството им.

Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите чрез услуга за обмен с 300+ пазарни двойки, първите по рода си Instant Crypto Credit Lines™, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo управлява над $12 милиарда активи и е обработила повече от $80 милиарда за над 4,500,000 потребители в 200+ юрисдикции от своето основаване през 2018 г."Радостни сме, че за втора поредна година можем да подкрепим създаването на авторска музика от български артисти. Безценно е да виждаме как артистите се развиват и да бъдем част от техния път", споделя Мелина Крумова, основател на RockSchool.

"Заедно с тази иновативна програма Nexo подкрепя младите музикални таланти и утвърждава България като извор на обещаващи културни проекти. Nexo е световен лидер в блокчейн пространството и смятаме за свой дълг да подподпомагаме родните таланти. Вярваме, че иновативните технологии ще стимулират развитието на все повече млади вдъховяващи музиканти, които ще се развият до световно ниво", каза Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет в Nexo.

RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Ние развиваме музикалното образование и култура в България и предоставяме иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката.

Fuente:
Дивидент